УВАГА! Як вибирати кавуни та дині, щоб не отруїтися.

Встановлено допустимі концентрації нітратів у харчових продуктах, переищення яких є основою для їх вибракування. Для кавунів вона не повинна перевищувати 60мг/кг, для динь-90мг/кгсирої маси.

Існує декілька простих правил при купівлі баштанових, дотримання яких вбереже від отруєння ягодами:

  1. На вимогу покупця продавець зобов’язаний експертний висновок лабараторії, у якому зазначена дата перевірки, прізвище реалізатора і вміст нітратів. У жодному разі не купуйте баштанні на стихійних ринках.
  2. Уважно огляньте ягоду, яку плануєте купувати , якщо є дифекти,краще відмовтися, лікування обійдеться дорожче.
  3. Не купуйте розрізані навпіл кавуни ! Ви наражаєте себе на бактеріальне отруєння.
  4. Перед споживанням баштанні слід помити.
  5. Коли їсте кавун ідиню , не доїдайте до шкірки, бо саме в ній найбільший вміст  нітратів
  6. Баштанні можна зберігати не більше доби, навіть у холодильнику!

Проте найбільш точним і достовірним методом дослідження ранніх баштанних є лабараторний метод дослідження за мікробіологічними та  санітарно-хімічними  покаєниками..

Дослідження ранніх баштанних проводять фахівці Чернівецької регіональної державної лабараторії ветеринарної медицини, вул. Сторожинецька 113, м.Чернівці.

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *